Custom Search

Tuesday, November 03, 2009

Post-Halloween post

Sunday night (1st of November) I took a walk just around the house, was on the phone with someone for 1.5 hours... As I haven't checked out yet the nearby church, this was a perfect time. And I discovered that it even had a cemetery - with full of candles of course.
Vasárnap éjszaka (november elsején) sétáltam egyet a ház körül, másfél órát beszéltem valakivel telefonon... Mivel még nem néztem meg a közeli templomot, ez tökéletes alkalom volt. Felfedeztem, hogy még temetője is van - természetesen gyertyákkal tele.

This is the Brännkyrka kyrka (Burned Church Church) - not a typo, for some reason this is how it is called, double. It is originated in the end of 12th century (did I understand it right from the description? Swedish people please help me with translation) and was burned down and rebuilt several times through the ages. Got its name from a fire before 1425, because it appears first in a source from that year.
Ez az Égett templom templom - nem elírás, valami miatt így hívják, duplán. A XII. századból ered (jól értettem a leírásból? Svédül tudók, javítsatok ki!), és az idők során többször leégett, újjáépítették. A nevét egy 1425 előtti tűzvészről kapta, mert először ekkor bukkan fel egy forrásban.

I just found out that they regularly have concerts, so I better check that out :-)
Most tudtam meg, hogy rendszeresen tartanak koncerteket, jó lesz utánanéznem :-)

Midnight...
Éjfél...
Bookmark and Share

www.andreagerak.com

1 comment:

Per Stromsjo said...

Originating from the 12th century, yep. And the name is certainly interesting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...